به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،در نخستین روز از هفته سلامت با شعار «عدالت در سلامت با پزشک خانواده و نظام ارجاع»، دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، گفت:
ادغام طب ایرانی در نظام سلامت نهتنها سطح کیفیت زندگی را افزایش میدهد، بلکه میتواند الگوی موفقی از همافزایی علمی بین طب سنتی و نوین در سطح بینالمللی باشد.
او با اشاره به بند ۱۲ سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، تأکید کرد:
موظفیم آموزههای علمی طب سنتی را توسعه داده، استانداردسازی کنیم و در تعامل با طب نوین در اختیار مردم قرار دهیم.
طب ایرانی، مکملی کارآمد در مسیر عدالت سلامت
حسینی یکتا افزود: برای تحقق عدالت در سلامت، طب ایرانی باید وارد نظام ارجاع و پزشک خانواده شود تا خدمات مؤثر، کمهزینه و قابل دسترستری در اختیار اقشار مختلف، بهویژه در مناطق محروم قرار گیرد.
به گفته او، "شناسنامه سبک زندگی بر پایه آموزههای طب ایرانی" برای تمام مراجعهکنندگان مراکز بهداشت صادر میشود. همچنین برنامههای آموزش سبک زندگی سالم برای پزشکان خانواده در دست اجراست.
کاربردهای گسترده طب ایرانی
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل به نقش این طب در برنامههای مرتبط با قانون جوانی جمعیت و همچنین حضور در مراکز درمان ناباروری اشاره کرد و گفت:
طب ایرانی، هم در پیشگیری و هم در درمان بیماریها کارآمد است و میتواند هزینههای درمانی را کاهش دهد.
چشمانداز ۱۴۰۴؛ سلامت برای همه
در پایان، حسینی یکتا با بیان اینکه تا سال ۱۴۰۴، طب ایرانی بهطور کامل در کنار طب نوین در نظام سلامت کشور جای خواهد گرفت، گفت:
وقتی همه اقشار جامعه، از جمله ساکنین روستاها، به خدمات پیشگیرانه و درمانی دسترسی برابر داشته باشند، میتوان گفت به عدالت در سلامت نزدیک شدهایم.
هفته سلامت از ۱ تا ۷ اردیبهشت با شعار «سرآغازی سلامت، آیندهای سرآمد» فرصتی است تا اهمیت رویکردهای جامع در نظام سلامت بیشتر دیده شود.
نظر شما